Geocaching

Geocaching er min helt store fritidsinteresse. Siden jeg begyndte d. 16. oktober 2010, har denne hobby givet mig mange utrolige oplevelser. Smuk natur, sjove opgaver, en masse viden, tekniknørderi og en masse nye venner i ind og- udland. Nedenfor kan du læse mere om geocaching. Pas på, jo længere du kommer ned på siden, des mere nørdet bliver det - så er du advaret.

Lidt om mine oplever og hvad jeg særligt sætter pris på.

Efter mere end 7000 fundne geocaches i 19 forskellige lande og rigtigt mange oplevelser rigere, er jeg efterhånden ved at finde ud af, hvad jeg sætter mest pris på rent geocachingmæssigt.

Min favoritcachetype er earthcaches, som er en virtuel cache. Det betyder, at man ikke skal finde nogen fysisk beholder med logbog. Man skal derimod besøge en lokalitet, der kan fremvise et eller flere geologiske fænomener. Der skal løses nogle opgaver på stedet, som man sender svar på til cacheejeren, hvorefter cachen kan logges online. Siden jeg startede med at geocache, har jeg pr. 9/6-2017 fundet 241 earthcaches og selv bidraget med at oprette 7 earthcaches. Earthcaching har vist mig grotter, mærkelige klippeformationer, springende kilder, flotte sten og smukke landskaber.

Såkaldte fieldpuzzles, altså opgaver der skal løses på stedet man besøger, inden logbogen kan signeres, falder også i min smag. Man ved aldrig hvad der venter en, når en sådan cache besøges. Jeg har eksempelvis fundet et ringetryk, der ved aktivering gav lyd et stykke derfra. Nu var det så bare om at gå efter lyden. Eller en pind hvor man skulle vikle et stykke gavebånd omkring. Når man havde viklet båndet korrekt på, kunne der aflæses et koordinat på pinden. Jeg har selv oprettet en række fieldpuzzles i området omkring Hillerød.

Klatrecaches eller caches med terrænudfordringer er jeg også glad for. Disse caches besøges gerne sammen med min søn, som er lidt af et klatretalent. Han er en god klatremakker, og er god til at motivere sin far til lige at give den en tand ekstra. Engang friklatrede vi begge 27 meter op i en meget gammel rødgran ved Esrum Sø. Da jeg var oppe sagde min søn: "Far dette er ikke det klogeste vi har gjort" mit svar var: "Hov junior det er jo mig der skal sige det, det er en far-kommentar".

Natcaches som normalt kun kan findes efter mørkets frembrud er også spændende. Det er skønt at gå i skoven om natten, hvor der er stille. Natcaches er ofte et spørgsmål om at finde reflekser og følge et refleksspor for at komme frem til beholderen.

Opfordringen er givet - tag ud i den friske luft og få dig nogle gode oplevelser.

 

Billeder fra mine earthcachingture


Statistik